Apariția logo-ului pe afiș ar trebui să fie un privilegiu

Ale mele
god bless the internet

Tot urmăresc subiectul acesta de ceva timp…
În primăvară aș fi putut da mai multe exemple, însă sunt destule și acum ca să ne facem o idee.

Îmi place să fiu atent la detalii și la curent cu tot ce se întâmplă în Cluj, în special pe partea de evenimente și promovare. Când vine vorba de parteneri media ce apar pe afișele evenimentelor, observ că trend-ul multora se rezumă la cantitate și nu calitate. Pe principiul “hai să avem cât mai mulți pentru că dă bine”.

Deși revista 24 Fun Cluj este închisă de un an, logo-ul lor a continuat să apară pe multe afișe chiar și la început de 2015. Apoi, site-urile de evenimente din Cluj nu mai sunt așa multe, însă se pare că unii nu se obosesc să se intereseze.

Spre exemplu, Flying Circus Pub promovează pe afișele sale site-ul Thevents, închis încă primăvara anului trecut.

flying-circus

Atelier Cafe este un alt exemplu, deși de la ei aveam mai multe pretenții. Și ei continuă cu Thevents, dar mai au și altele. Varianta de Cluj pentru InOras.ro este abandonată de mult, dar cine mai stă să verifice? Sau port.ro și altele, unde nu cred că a dat cineva un search să vadă când s-a scris ultima dată de ei.

ateliercafe

La Cizmărie aveau și ei lista lor, sunt curios cum se vor prezenta din toamnă. Altceva mai bun decât Best Deal Hunter, Niște Brand și Clujuldebuzunar, nu ați găsit?

Zorki Photo Cafe văd că a intrat în vacanță, iar recent și-a schimbat imaginea. Dacă ne uităm la ultimele evenimente, lista de parteneri nu diferă cu cea de anul trecut sau poate chiar mai veche. Tilllate e mort de mult, AFIȘIER n-a reușit, Flip Flop este închis de 2-3 ani cred, iar exemplele pot continua.

quiz-zorki

În cazul Diesel Events nu știu dacă își aleg ei partenerii media sau vine lista de la agenția de PR. La nivelul lor, să promovezi site-uri precum clujuldebuzunar mi se pare cel puțin o asociere proastă.

La Perne este un alt exemplu, deși nu se obosește nimeni de acolo să verifice cum sunt promovați. Ceva mai mult decât un mass mail cu afișele și link-urile de evenimente? Nici vorbă.

Atenția la astfel de detalii nu lipsește doar în cazurile unor localuri sau organizatori de evenimente, ci și în cazul site-urilor de profil. Clujuldebuzunar are încă afișe cu Kharma și Beci 36, deși cluburile sunt închise de mult. Asta pe lângă ca arată groaznic, mai produce și o hartă cu tot felul de reclame de parcă am fi în anii 2000. Pentru mine e o listă bună de posibili clienți cu care nu-mi doresc să colaborez.

clujuldebuzunar

La acest capitol nici cu cluj.com nu-mi este rușine, care la fel afișa în calendar evenimente din localuri închise sau afișe vechi, deși există noi variante de mult.
Publici evenimentul cu dată repetitivă pentru următorul an și gata, nu? Cine să mai stea să verifice informația…
N-am săpat prea mult, dar să ai în calendar Lunea de bere din Le General, deși evenimentul nu se mai ține de ~2 ani, asta înseamnă să n-ai treabă cu ce se întâmplă în oraș. Iar exemple cu calendarul lor de evenimente de acolo pot continua…

clujpunctcom

Unii organizatorii de evenimente nu acordă importanță partenerilor și nu verifică cu cine se asociază, unele site-uri de evenimente nu acordă atenție iar informațiile nu sunt tot timpul de actualitate, iar turma se duce… la vale. E bine, suntem in grafic.Comments (0)

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *