Consiliul Judetean si Primaria Cluj finanteaza furtul?

Ale mele
proiect-finantat-de

Update: Ziar de Cluj.

Puternic titlu, asa-i? Putina atentie, va rog.

Ma uitam recent prin analytics-ul clujlife si dau peste lista de Trackback-uri. Din lista de site-uri iese in evidenta agendaculturala.ro.
Trackback-urile respective au venit pentru ca cel care a copiat continutul identic de pe clujlife, a uitat sa stearga anumite link-uri.

agendaculturala-cjl-analytics

Intru sa vad despre ce este vorba. In footer, apare frumos: Proiect finantat de Consiliul Judetean si Primaria Cluj. Buna treaba, zic.

Detinatorul domeniului este Societatea Culturala Filarmonia, cu sediul in Cluj, pe B-dul Eroilor la Nr.16 (Tel: 0725875478 si adresa de mail:contact@ovn.ro). Fondator si Presedinte este Sabin Mircea Rus, PR-ul Operei Cluj, cel care n-a auzit de bcc.
Despre asociatie si presendite s-a vorbit chiar recent prin presa.

Daca-mi aduc bine aminte, in decembrie 2013 a avut loc la Primarie o “intalnire de lucru privind stabilirea calendarul de evenimente pe anii 2014-2015.” Unul dintre subiectele principale de atunci a fost ca organizatorii de evenimente ar trebui sa comunice mai bine intre ei si sa incerce pe cat posibil sa nu-si suprapuna evenimentele. De aici s-a ajuns la discutia ca ar fi necesara o lista de evenimente la care toti sa contribuie iar mai apoi la faptul ca ar prinde bine un site. Asa cum am spus si atunci, ma ofer sa donez Primariei Cluj site-ul acesta. Nu doar asta, ci si sa-i ajut in buna gestionare a acestuia, chiar sa acopar cheltuielile de gazduire.

Domnul Sabin Mircea Rus a fost prezent la respectiva intalnire. Se pare ca i-a venit o idee buna atunci, chiar stand langa mine, astfel ca site-ul agendaculturala.ro a fost lansat in aceasta vara.

Domnul Rus da un interviu care strange “foarte multe” vizualizari si declara ca site-urile de evenimente din Cluj n-au reusit pana acum sa obtina “o agenda acoperitoare la nivelul orasului”. Apoi sustine ca evenimentele stiintifice au fost ignorate. Noroc ca a venit dansul sa ne salveze!

Atata tot ca nu vad mai multe evenimente iar cele stiintifice nu exista. In schimb, la unele articole se “inspira” de pe ClujLife si precizeaza sursa, fara link, iar la alte copy-paste fara nimic altceva. Daca site-urile de evenimente din Cluj n-au reusit pana acum sa publice o agenda completa cu tot ceea ce se intampla in oras, asa cum declara Sabin Rus, de ce agendaculturala.ro se “inspira” de acolo?

Stim ca sunt multe asociatii abonate la fondurile Primariei si care de cele mai multe ori incaseaza multi bani pe cuvinte frumoase si un raport inventat. Dar totusi pe ce se duc banii? Pe o tema de wordpress cu numele “Nightlife“? Chiar sunt curios cu cat a finantat CJ si Primaria acest proiect. Poate ma ajuta colegii de la Ziar de Cluj, pana primesc dreptul la replica pentru acest articol.

Cate site-uri de evenimente si pagini de facebook care iubesc Clujul se vor mai face? De 6 ani strang o lista cu cei mai “originali”, toti care mai de care grabiti sa declare ca au simtit o lipsa in piata.Comments (1)

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *