Muzeul Farmaciei din #cluj

Calatorii

Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca, singurul beci din centrul orasului netransformat in crâșmă.

Stau de 5 ani in Cluj si nu am avut timp sa vizitez un muzeu. In facultate am avut un coleg care lucra pentru Muzeul de Istorie, in fiecare an s-a organizat Noaptea Muzeelor si, cu toate astea, eu nu mi-am facut timp de ele…

Primul muzeu din Cluj pe care l-am vizitat este Muzeul Farmaciei iar “actiunea” a avut loc vineri, 21 octombrie 2011. Multumesc Andrei pentru invitatie.

Muzeul Farmaciei se afla in Casa Mauksch-Hintz (Str. Regele Ferdinand #1, colt cu Piata Unirii #28) si nu se poate sa nu fi trecut cineva pe langa el, pana acum. Este chiar in buricul targului si tot timpul m-am intrebat ce-i acolo…
Acest muzeu este unic in Cluj si chiar in Romania. Dateaza inca din sec. XVI!

Merita sa-i faceti o vizita, sa va numarati printre sutetele de curiosi straini ce vin in fiecare luna. Domnul farmacist-biolog Radu Crisan va va povesti totul cu pasiune si rabdare iar pentru orice intrebare va gasi un raspuns bun.
Nu doar ca este o cladire deosebita ce adaposteste sute de ani de istorie dar este posibil ca in cativa ani acest muzeu sa dispara. Mostenitorii doresc sa-si revendice casa iar pe ei ii intereseaza doar banii.

Au mai scris: Teo, Stefan, Daniel, Mirona si Andrei. Cel mai probabil ca vor mai aparea articole pe hashtag.
Pe Ora de Cluj gasiti un articol interesant.

Muzeul Farmaciei are si conturi (ne)oficiale de facebook & twitter.Comments (8)

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *