You must be this tall to ride the Pony

Recomand
getpony

Săptămâna trecută s-a lansat oficial PONY – primul serviciu de car sharing din România. Ideea mi se pare foarte faină, nu doar pentru că pornește din Cluj, ci pentru faptul că poți accesa o mașină printr-o aplicație mobilă.

Ai nevoie de o mașină? Te duci lângă ea, deschizi aplicația și bluetooth-ul, Start și se deschid ușile. Cât de tare poate fi? Foarte! Cât de practic este serviciul? Uhm, meh…

De câteva zile au tot apărut articole prin presă despre PONY, mulți din Cluj au postat imagini pe social media cum au testat serviciul, iar pe site apare ca ar fi deja >500 de utilizatori. Așa că am hotărât să testez…

Partea faină este că nu trebuie să-ți mai bați capul cu ticketul de parcare, taxa de drum sau costurile de combustibil. Toate sunt incluse.
Important este să deții un permis auto valabil eliberat de oricare dintre țările UE de cel putin un an sau un permis auto internațional, apoi card bancar, telefon și email.

Mi-am făcut cont rapid, am încarcat poza cu permisul auto și cu buletinul, am salvat datele de card și mi-am instalat aplicația. Sign In direct cu Facebook, e mai rapid.

pony 05

Am găsit-o prin centru, parcată frumos și curată. Am făcut o tură până la Fabrica de Bere, apoi m-am întors în centru. Totul bine până aici, dar la traficul din Cluj… să pierzi 30 min căutând loc de parcare în centru, nu mai e așa fun.
La final: ~70 Lei pentru 9 km și o oră de stat în trafic.

pony

Da, e practică dacă ai de făcut mai multe drumuri dintr-o parte în alta a orașului, dar fără zone în care stai blocat în trafic. Altfel, mai ok mi se pare Uber (când și dacă va ajunge la Cluj) sau Taxi.
De ceva timp combin bus-ul cu mersul pe jos și taxi în caz de grabă, dar cumva mi se făcuse dor de mașină. După experiența asta, rămân la mersul pe jos, e mult mai relaxant, sănătos, ieftin și chiar mai rapid.

La Pony nu renunț, chiar mă gândesc că ar fi fain de luat o mașină într-un weekend și ieșit la o plimbare prin împrejurimi. 2-3 persoane în mașină, iar costurile se împart. Dar în oraș, mai bine nu.Comments (4)

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *